Stambolli – Qyteti i tri Perandorive

Turqia është një nga vendet më të vizituara në botë, duke numëruar mbi 30 milionë vizitorë për çdo vit. Lehtësirat për të udhëtuar nga Kosova, e bëjnë Turqinë një nga destiancionet më të kërkuara edhe për qytetarët tanë, ku përveç kësaj, ofertat dhe çmimet e përballueshme çdo familje, e bëjnë që Turqia të jetë destinacion i preferuar jo vetëm për pushimet e verës. Turqia ka një sërë peisazhesh dhe aktivitetesh mahnitëse për t’u ofruar vizitorëve, nga vendet e lashta historike, arkitektura moderne, deri te tregjet e zhurmshme dhe plazhet e pacenuara. Derisa qytetet bregdetare të Turqisë janë destinacion i preferuar gjatë verës, Stambolli është vend për çdo stinë.

Fakt: Tregu i madh në Stamboll (Kapali Çarshi) është tregu më i madh i mbuluar në botë me mbi 3000 dyqaneTurqia është një nga vendet më të vizituara në botë, duke numëruar mbi 30 milionë vizitorë për çdo vit.

Lehtësirat për të udhëtuar nga Kosova, e bëjnë Turqinë një nga destiancionet më të kërkuara edhe për qytetarët tanë, ku përveç kësaj, ofertat dhe çmimet e përballueshme çdo familje, e bëjnë që Turqia të jetë destinacion i preferuar jo vetëm për pushimet e verës.

Turqia ka një sërë peisazhesh dhe aktivitetesh mahnitëse për t’u ofruar vizitorëve, nga vendet e lashta historike, arkitektura moderne, deri te tregjet e zhurmshme dhe plazhet e pacenuara.

Derisa qytetet bregdetare të Turqisë janë destinacion i preferuar gjatë verës, Stambolli është vend për çdo stinë.

Stambolli, ura që lidh lindjen me perëndimin

Pa dyshim, tipari më i spikatur i historisë së Stambollit është se ai ishte kryeqyteti i tre perandorive universale: Romës, Bizantit dhe Perandorisë Osmane.

Lindja takohet me Perëndimin në Stamboll dhe kjo i jep vendit energji dhe kontraste që pakkush mund t’i rezistojë.

Për këto dhe shumë të veçanta tjera, Stambolli është një prej destinacionet më të vizutara në Turqi.

Fluturimet nga Kosova, kanë çmime mjaft tërheqëse dhe shpesh të parezistueshme, oferta nga Eurokoha dhe Kosova Airlines, ju mundëson që të vizitoni Stambollin me çmim duke nisur  prej vetëm 179 euro.

Përveç shijimit të historisë dhe horizontit që të lë pa frymë, vizitorët mund të darkojnë edhe në restorantet më të mira në vend, ndërsa gjatë ditës mund të shijojnë ushqime të shijshme në çdo cep të Stambollit.

Atraksionet kryesore përfshijnë Aja Sopfian, dikur një kishë dhe më pas një xhami, Pazari i Madh, Pallati Topkapi, Xhamia e Kaltër e shumë atraksione tjera janë disa prej të cilave do t’i shihni kur ta vizitoni Stambollin.

Si ta vizitoni Stambollin nga Kosova?Kjo është vetëm një klik larg, duke klikuar në eurokoha.eu, ju mund të rezvoni qysh tani vizitën tuaj në Stamboll duke filluar nga 179 euro.